(?)

Elena Gilbert / Nina Dobrev,

Sinds de pilot van de serie het hoofdpersonage. Elena woont samen met haar jongere broer, Jeremy Gilbert, en haar tante, Jenna Sommers, die voogd is geworden nadat de ouders van Elena en Jeremy verongelukten. Haar beste vriendin is Bonnie Bennett, die pas later ontdekt dat ze een heks is. Voordat de serie begon heeft ze een relatie met Matt Donovan gehad, die in het begin van de serie nog steeds gevoelens voor haar heeft. Later krijgt ze een relatie met Stefan Salvatore. Stefan’s broer Damon krijgt ook gevoelens voor Elena. Op het einde van seizoen 1 komt Elena erachter dat haar verongelukte ouders niet haar biologische ouders waren maar dat haar vader John Gilbert is, waarvan ze eerst dacht dat hij haar oom was, en Isobel Flemming, die door Damon in een vampier is getransformeerd, haar moeder. In seizoen 2 komt ze erachter dat ze een Petrova dubbelganger is, net zoals Katherine Pierce. Dat betekent dat zij geofferd moet worden om de weerwolvenkant van Klaus op te heffen. Dit gebeurt later. Elena is uiteindelijk gered door John, omdat hij zichzelf heeft geofferd doordat hij zich onder een spreuk van Bonnie heeft laten zetten. Haar tante is in een vampier getransformeerd en wordt, als een onderdeel van het offer, door Klaus gedood. In seizoen 3 wordt bekend dat Elena’s bloed de sleutel is tot het creëren van Hybrids. In de seizoensfinale van seizoen 3 wordt Elena een vampier.

 

Katherine Pierce / Nina Dobrev,

Die oorspronkelijk Katherina Petrova heet, is geboren in Bulgarije in de late 15e eeuw en is later naar Engeland geband omdat zij een buitenechtelijk kind heeft verwerkt. Nadat ze Klaus en Elijah, twee Original vampieren, heeft ontmoet, komt ze erachter dat ze een Petrova dubbelganger is. Dat betekent dat zij geofferd moet worden om de weerwolvenvloek van Klaus op te heffen. Ze gebruikt een vampier, Trevor, die verliefd op haar wordt, om te ontsnappen en om vampier Roos in de val te lokken zodat zij niet langer de persoon is die de vloek kan verbreken. Klaus wilt wraak en zo spendeert zij haar hele leven op de vlucht voor hem. Honderd jaar later arriveert ze in Mystic Falls, waar Stefan en Damon in 1864 verliefd op haar werden. Wanneer alle vampieren in Mystic Falls worden uitgeroeid, ontsnapte zij. Tijdens haar verblijf in Mystic Falls, heeft ze Stefan en Damon haar bloed laten drinken nadat zij waren doodgeschoten en dat heeft hun getransformeerd in vampieren. Damon dacht dat Katherine in een tombe was opgesloten en probeert erachter te komen hoe hij haar kan bevrijden. Wanneer hij dat doet, komt hij erachter dat ze helemaal niet in de tombe was maar gewoon al die tijd in gemeenschap was. In de finale van seizoen 1 keert Katherine terug naar Mystic Falls. Ze vertelt Damon dat ze altijd verliefd is geweest op Stefan en probeert de relatie tussen Stefan en Elena op te heffen. Later komt haar ware reden van terugkeer boven. Ze is teruggekomen om de maansteen te krijgen en te offeren aan Klaus, als reden om vrij te zijn van hem. Tijdens het uitvoeren van haar plan wordt ze opgesloten in een tombe door Stefan en Damon, met een spreuk die ervoor zorgt dat vampieren niet de tombe kunnen verlaten. Wanneer de spreuk is verbroken, wordt ze gehypnotiseerd door Elijah. Elijah overlijd en Katherine is vrij. Ze kiest ervoor om Stefan en Damon te helpen. Wanneer Klaus naar Mystic Falls komt, ontvoert hij haar en houdt haar in Alaric’s appartement, waar hij haar martelt. Hij laat haar uiteindelijk vrij maar ze blijft op het spoor van Klaus en Stefan’s verblijfplaats zitten. Wanneer ze erachter komt dat er een vampierenjager, Mikael (de vader van Klaus), bestaat en de sleutel is om Klaus te doden, gaat ze hem zoeken. Hoewel ze hem vind en ook hem kan waken, bijt hij haar en begint zich te voeden aan haar. In seizoen 3, aflevering 9, neemt ze Elena’s plek in om naar het Homecoming feest te gaan. Ze heeft meegeholpen met het plan om Klaus te doden. Dit is niet gelukt. Klaus heeft zijn vader uiteindelijk met een staak gedood. Hierna vluchtte ze. Later ontmoet ze Stefan en legt ze uit dat ze weer op de vlucht gaat voor Klaus en neemt telefonisch van Damon afscheid. Voordat ze verdwijnt, vertelt ze Stefan dat het soms goed is om zijn menselijkheid naar boven te laten komen en vertelt hem om boos te worden op Klaus.

 

 

Stefan Salvator / Paul Wesley,

Een vampier die vroeger samen met zijn broer Damon een relatie had met Katerina Petrova (Katherine), zijn vader vermoordde hem, maar hij had Katherina's bloed in zijn systeem dus werd vampier, toen hij vampier werd heeft hij zijn vader vermoord. Hij weigerde eerst mensenbloed te drinken maar nu vindt hij het heerlijk. Hij had een relatie met Elena die in seizoen 3 is uitgegaan.

 

Damon Salvator  /  Ian Somerhalder,

Vampier en oudere broer van stefan. Opslag verliefd op Katherine, uit eindelijk komt hij er achter dat ze altijd gekozen heeft voor stefan. Later krijgt damon ook gevoelens voor Elena. Damon laat ook zijn emoties niet graag zien.

 

Caroline Forbes / Candice Accola,

vriendin van Elena. Dochter van de Sheriff, Elizabeth Forbes. Ze wordt later een vampier door Katherine. Had een relatie met Matt. Nu heeft ze een relatie met Tyler.

 

Bonnie Bennett / Katerina Graham,

De beste vriendin van Elena en Caroline, In het begin mag ze Stefan niet omdat ze geen goed gevoel over hem heb.

 

Jeremy Gilbert / Steven R. McQueen,

Het jongere broertje van Elena. Heeft ook relatie gehad met vickie zus van Matt, Ook een relatie met Anna en ook een relatie met Bonnie Hij kan ook later in de serie geesten zien.

 

Jenna Sommers / Sara Canning,

Jeremy en Elena's tante en pleegmoeder. Ze heeft een relatie met Alaric Saltzman. Ze wordt vermoord in seizoen 2 aflevering 21.

 

Matt Donovan /  Zach Roerig,

Elena's en Caroline ex-vriendje en de oudere broer van Vicki. En is ook de enige mensen in de vrienden groep.

 

 

Tyler Lockwood /  Michael Trevino,

Word een weerwolf omdat die perongeluk iemand vermoord heeft.

Caroline die steund hem met zijn probleem.

Later krijgen ze gevoelens voor elkaar, eerder in de serie heeft hij wat met vickie de zus van Matt. Later word Tyler een hybrid omdat klaus een nieuwe familie wilt maken.

 

 

Alaric Saltzman /  Matt Davis,

Hij is een vamiperen jager omdat zijn vrouw ooit door een vampier is vermoord. Hij krijgt een relatie met Jenna, Later word die bevriend met damon en komt er achter dat de Salvator broers juist de goeie zijn.
Later in de serie word Jenna vermoord en krijgt Alaric de voogdij over Elena en Jeremy.

 

 

The Original's

 

 Elijah Mikaelson / Daniel Gillies,

Na Mikael is Elijah de oudste Original. Hij is een vampier.
En is erg loyaal, hij komt graag zijn beloftes na.

Niklaus Mikaelson / Joseph Morgan,

Klaus is de broer van een andere vader, Esther had mikael bedrogen met een andere man die ook nog eens een weerwolf bleek te zijn.
Na de betrovering van Esther ontstond de Hybide vloek op Klaus.
Klaus denkt het liefst alleen aan zich zelf, hij is ook hele in toe om zijn eigen familie te maken.

 

Finn Mikaelson / Casper Zafer,

Finn is de Original die Esther hielp met het proberen haar kinderen te vermoorden. Hij heeft een affaire met Sage.

Kol Mikaelson / Nathaniel Buzolic,

Kol is de jongste mannelijke Original. Hij is ook een vampier.

Rebekah Mikaelson / Clair Holt,

Rebekah is de jongste en het enige meisje. Ze heet eigenlijk niet Mikaelson want dat betekend, Mikaels' son ze heet dus Esthersdóttir. Dit is een andere afkorting voor esther's dochter.

 

Esther / Alice Evans,

Esther is een van de eerste heksen. Hierdoor noemen ze haar ook wel de original witch. Zij is de moeder van elke original kinderen. Ze is ook één van de sterkste heksen dus kan zichzelf prima verdedigen en eeuwen in leven houden.

 

Mikael Mikaelson / Sebastian Roche,

Mikael is een vampier. Hij eet niet wat elke andere vampier eet, hij drinkt namelijk vampierenbloed. Hij is de Vader van de meeste van de Original's.